22.4.2018. 9:15
0
Pro Evolution Soccer ostaje bez UEFA licence
Prethodnih 10 godina smo u svim izdanjima Konamijevog Pro Evolution Soccera imali prilike da igramo najprestižniji turnir u fudbalu – UEFA Ligu Šampiona i Ligu Evrope.

To u daljim izdanjima neće biti slučaj zato što je UEFA proglasila da Konami stavlja tačku na njihovu deceniju jaku saradnju.

“UEFA Liga Šampiona licenca nam je pružila platfromu za kreiranje jedinstvenog iskustva i pružanja šanse svim fanovima fudbala iz cijelog svijeta da uživaju u ovom takmičenju iz prve ruke. Ove godine, fokus usmjeravamo ka drugim oblastima. Nastavićemo da istražujemo alternativne načine u kojima bi UEFA i Konami mogli da nastave sa daljom saradnjom”, kazao je jedan od čelnika kompanije Konami.

Stvarno čudi ovaj potez, zato što je UEFA licenca ono što je PES izdvajalo od sve boljeg konkurenta iz Electronic Artsa – FIFA.

Konamiju u poslednje vrijeme baš i ne cvjetaju ruže, prije svega zbog debakla sa Metal Gear Survive, a ostaje da vidimo šta spremaju za PES 2019, piše play.co.rs.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.