29.12.2022. 16:07
0
Tvorac video igre Death Stranding: Nakon smrti zadržat ću se na zemlji kao umjetna inteligencija
Hideo Kojima, tvorac videoigara i kreator Death Strandinga i Metal Gear Solida, smatra da će se Kojima videoigre proizvoditi još dugo nakon njegove smrti.
Naime, u nedavnom intervjuu Kojima je otkrio kako ima neke poprilično jedinstvene planove kojima si nastoji omogućiti život na zemlji i nakon što ga više ne bude.

"Nastavit ću voditi sve dok sam tu, a važno mi je samo da naši korijeni, kada je u pitanju stvaranje, ostanu netaknuti. No vjerovatno ću se nakon smrti zadržati na zemlji kao umjetna inteligencija", započeo je.

"Trebate biti stimulirani na mnogo različitih načina ako želite nastaviti stvarati nove stvari, pa pretpostavljam da ću nastaviti surađivati s drugima i prihvaćati nove stvari čak i ako nisam službeno živ", objasnio je.

"Nova tehnologija brzo zamjenjuje staru. Tehnologija koju danas koristite možda neće biti primjenjiva sutra, a ja sam zainteresiran za pronalaženje načina za uključivanje novoga. Pogrešan izbor može rezultirati neuspjehom, naravno. Pomalo je poput svemirskog programa", dodao je.

Progovorio je i o svom projektu s Microsoftom.

"Projekt je zahtijevao infrastrukturu koja nikada prije nije bila potrebna pa sam o tome razgovarao s mnogo različitih velikih tvrtki i održao prezentacije, ali činilo se da su svi mislili da sam lud. Naposljetku je Microsoft pokazao da me razumije i sada radimo zajedno na projektu."

Kojima nije rekao što će biti Microsoftov projekt, ali u međuvremenu, Death Stranding 2 je u produkciji, a filmska adaptacija prvog dijela igre je u toku.


(Admir O.)
Igrice
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.