22.6.2016. 11:18
0
Kina prva u svijetu po broju korisnika 4G mreže
Kina je po broju korisnika 4G-a, iza sebe ostovila SAD i EU.

Broj korisnika 4G mreže u Kini iznosi na 530 miliona, čime je ova zemlja po broju korisnika 4G-a iza sebe ostavila Sjedinjene Američke Države (SAD) i Evropsku uniju (EU).

Kako javlja kineska novinska agencija Xinhua, Kina je zemlja sa najvećom mrežom 4G sistema, a ona obuhvata kompletnu zemlju. Broj korisnika ove mreže u prvom kvartalu godine dostigao je cifru od 530 miliona.

Kina je tako po broju korisnika 4G-a iza sebe ostovila SAD i EU. Broj baznih stanica 4G mreže u Kini je krajem marta iznosio dva miliona.

Internet ekonomija u Kini prošle godine vrijedila je oko 171 milijardi dolara.

Kina je najavila da se u ovoj zemlji prelezak na 5G mrežu, koja ima visoku brzinu mobilnog interneta, može očekivati 2020. godine.

Kada je u pitanju brzina interneta, 3G tehnologija ima brzinu od 28 megabita u sekundi, brzina 4G interneta iznosi 100 megabita, dok 5G daje mogućnost od 1000 megabita u sekundi. 


(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.