25.8.2016. 17:27
0
Upozorenje za korisnike: Nipošto ne odgovarajte na ovaj e-mail
Ako dobijete e-mail od Applea, na ovo morate jako paziti.

Podla prijevara čiju je cilj uplašiti vas da je netko drugi kupovao on-line s vašim bankovnim podacima širi se internetom, piše Daily Mail.
 
U vaš inbox stigne poruka, navodno od Applea. U naslovu se spominje ‘vaša faktura’, i pokazuje navodnu potvrdu nedavno obavljene kupovine. Na kraju maila piše da možete poništiti kupovinu unutar 14 dana.
 
Kada kliknete na to, trebate proći kroz više koraka da biste uspješno ostvarili povrat novca. Ali glavni je cilj navesti vas da napišete svoje bankovne podatke.
 
Email izgleda poput službene Apple korespodencije i uključuje logo tvrtke, kao i njen font i lažni simbol autorskih prava. I fraze i izrazi zvuče poput pravih Appleovih.
 
Apple nikada emailom ne traži bankovne podatke, niti sigurnosni broj na stražnjoj strani kartice. Isto tako ne traži djevojačko prezime vaše majke.
 
Kako biste provjerili vaše finansijske tranansakcije logirajte sa na svoj profil preko iTunesa ili odite na reportaproblem.apple.com.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.