19.9.2016. 22:18
0
Zaboravite na Facebook: Youtube pokrenuo novu društvenu mrežu
YouTube nije televizija, već nešto puno bolje, piše TheNextWeb.

Najbolji YouTube kanali su oni s konverzacijom između autora i njihove publike, a promjena koja je iscurila prije koji tjedan, a sada je i službeno priznata, samo to i potvrđuje.
 
Neki kanali sada imaju tab s nazivom ‘Community’, gdje YouTuberi mogu slati poruke svojoj publici, a ne moraju svaki put objaviti video. Ovo bi ih moglo potaknuti na veću interakciju sa svojom publikom na samom YouTubeu, umjesto da za to moraju koristiti druge platforme, poput Twittera ili Facebooka.
 
“YouTube je uvijek mislio o sebi da je samo o video snimkama, ali za mnoge od nas, većinom se radi o zajednici”, kaže John Green, jedan od Vlogbrothersa u Nerdfighter zajednici.
 
Lijepo je da je YouTube dao i službeno priznanje zajednicama nastalim oko njegovih kanala te da im je sada omogućeno da u potpunosti funkcioniraju samo na YouTubeu, umjesto da moraju koristiti i druge društvene mreže.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.