24.7.2017. 15:49
0
Besplatna ljetna škola programiranja u Sarajevu
Udruženje Bit Alijansa, po prvi put u Bosni i Hercegovini organizirat će u toku mjeseca avgusta, za djecu od 13 do 17 godina, besplatnu ljetnu školu programiranja - CoderDojo Sarajevo.
Svi oni koji žele otkriti svijet IT-a i programiranja, uz igru i zabavu mogu se prijaviti putem LINKA

Ljetna škola za buduće programere bit će održana u saradnji sa studentima Prirodno-matematičkog fakulteta i Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu po definisanom planu učenja koji definiše CoderDojo zajednica. 

Sve CoderDojo škole programiranja su besplatne i baziraju se na volonterskom radu mentora i drugog osoblja. Škola će se održavati tokom četiri sedmice u ukupnom trajanju od 24 školska časa.
 
CoderDojo je svjetski pokret osnovan u Irskoj, s ciljem pružanja mogućnosti učenja programskih jezika već od najranijeg djetinjstva. Tokom 2016. godine više od 38. 000 djece je pohađalo CoderDojo škole  programiranja u više od 60 zemalja svijeta.
 
Udruženje Bit Alijansa ima u planu i u narednom periodu organizirati iste ili slične projekte u brojnim gradovima širom BiH. Na ovaj način, pokazuje svoju dugoročnu opredijeljenost za educiranje mladih, saradnju sa obrazovnim institucijama, te osnaživanje i unapređenje softverske industrije u našoj zemlji.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.