3.4.2018. 13:10
0
Skoplje domaćin prvog Digitalnog samita zapadnog Balkana
Prvi Digitalni samit zapadnog Balkana, koji će biti održan 18. i 19. aprila u Skoplju, okupit će šefove vlada sa zapadnog Balkana, ministre zadužene za digitalnu agendu iz regiona i zemalja članica Evropske unije (EU) koje učestvuju u Berlinskom procesu te Evropsku komisiju (EK) i Vijeće za regionalnu saradnju (RCC).

Osim navedenih, na samitu će učestvovati i predstavnici informatičke industrije i firmi koje se bave informacionim tehnologijama te akademska zajednica i mladi, a s ciljem ostvarivanja konkretnih rezultata u pogledu digitalne platforme za razmjenu ideja i prijedloga.

Vlada u Skoplju je domaćin samita koji organizira zajedno sa RCC-om, u saradnji sa ostalim vladama sa zapadnog Balkana, Evopskom komisijom i njemačkim Federalnim ministarstvom ekonomskih poslova i energetike.  

Tokom samita bit će održane panel diskusije o temama kao što su digitalna povezanost, integracija ekonomija zapadnog Balkana u jedinstveno digitalno tržište, poboljšanje kibernetičke sigurnosti, unaprjeđenje digitalnih vještina, digitalizacija industrije, kao i interaktivne diskusije vlada, akademske zajednice, preduzeća, inovatora, organizacija civilnog društva, omladinskih organizacija...

Digital EXPO je važan dio samita i predstavlja jedinstvenu priliku za preduzeća iz digitalne industrije iz regiona i šire da predstave svoje inovativne proizvode i usluge, kao i da se sastanu i povežu s potencijalnim partnerima iz vladinog i poslovnog sektora, saopćeno je iz RCC-a.  

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.