24.2.2021. 22:05
0
Hadžibajrić nagradio najuspješnije mlade robotičare
Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić primio je danas članove reprezentacije Općine Stari Grad u robotici, koji su na nedavno održanom državnom takmičenju osvojili visoko treće mjesto.

Za njihov uspjeh općinski načelnik nagradio ih je novčanim nagradama, knjigama, zahvalnicama i certifikatima. 

Reprezentacija je činilo šest učenika iz svih starogradskih osnovnih škola, a izabrani su na osnovu njihovih odličnih nastupa u Robotičkoj ligi Starog Grada. Državno takmičenje održano je u online formi krajem prošle godine, a treće mjesto u konkurenciji 25 ekipa iz cijele BiH je odličan rezultat. 

Općina Stari Grad već godinama podržava i potiče starogradske osnovce na bavljenje ovom modernom i naprednom naukom.

Kako pojašnjava Hadžibajrić, sve je počelo još 2017. godine kada je uočen veliki talenat i potencijal mlade robotičke ekipe iz OŠ "Vrhbosna", koji su poslani na Svjetsko takmičenje u edukacijskoj robotici u kinesku metropolu Šangaj i sa nje se vratili sa nagradom.

- Općina Stari Grad oduvijek je podržavala svoje osnovce u raznim aktivnostima, bilo sportskim, ili tehničkim, te to definitivno namjerava nastaviti i u budućnosti. Nažalost, pandemija koronavirusa mnoge je stvari učinila komplikovanijim u posljednjih godinu dana, onemogućila susrete i putovanja. Iskreno se nadam i želim da u ovoj godini bude više mogućnosti za još bolje bavljenje robotikom, jer ovo vaše priznanje mnogo znači Starom Gradu, ali i čitavom Kantonu Sarajevo - kazao je osnovcima Hadžibajrić.

Organizatori ovog državnog takmičenja - Spark school iz Mostara, Hadžibajriću su uručili zahvalnicu za podršku, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo. 

(Fena)

Roboticari
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.