20.7.2021. 22:25
0
Windows 11 dobija osvježavajuće animacije
Microsoftov Windows 11 dostupan je već nekoliko sedmica, ali još uvijek otkriva nove animacije i detalje u novom OS-u.

Iako su novi Start meni i centralni taskbar očigledne promjene u Windows 11, male animacije ga čine dosta svježijim od ranijih operativnih sistema.

Microsoft je počeo detaljno da opisuje neke od dizajnerskih pristupa koje koristi za Windows 11 i pažnju posvećuje detaljima za svakodnevne mikro-interakcije. 

To uključuje detalje poput checkbox-a koji ima animirani ključ koji suptilno obavještava kada korisnici komuniciraju s njim ili zupčanik za podešavanja koji se okreće kada se zadrži pokazivač iznad njega. 

Zbog ove pažnje prema detaljima Windows 11 deluje dosta svježije i novije. Animacije su često dinamične, ali isto tako veoma korisne da pruže važan vizuelni znak.

Izbor za centriranje taskbar-a i promjenu Start menija je najupečatljivija promjena u operativnom sistemu Windows 11. 

Prilagođava se modernim oblicima uređaja i omogućava lakši pristup svim veličinama ekrana, od Surface Go do ultraširokog monitora. 

Microsoft je takođe dodao zaobljene uglove većini dijelova operativnog sistema Windows 11, novu ikonografiju i ažurirani font Segoe UI Variable. 

Ovo su suptilne promjene koje zaista počinju da se primjećuju tek nekoliko dana nakon upotrebe OS-a. Ipak, dizajn Windows 11 sigurno nije savršen. 

Ponekad se osjeća kao da Microsoft spaja Windows prethodne generacije sa ovim modernim i jednostavnim korisničkim interfejsom. 

Puno je toga što treba popraviti na nečemu tako rasprostranjenom poput Windows-a.

(Ajdin Balićevac)

Windows 11
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.