13.4.2022. 8:50
0
Američki ekspert za kriptovalute dobio pet godina zatvora zbog pomaganja Sjevernoj Koreji
Član grupe koja se bavila kriptovalutama i bivši istraživač osuđen je na više od pet godina zatvora zbog pomaganja Sjevernoj Koreji da izbjegne američke sankcije upotrebom kriptovaluta.

Osim zatvorske kazne od pet godina kažnjen i sa novčanim iznosom od 100.000 dolara. Maksimalna kazna sa kojom se mogao suočiti je bila 20 godina zatvora i milion dolara kazne.

Virgil Griffith je ranije priznao krivnju za zavjeru radi kršenja zakona Sjedinjenih Američkih Država. Naime, on je bio zaposlen u Etereum (Ethereum) fondaciji, koja je neprofitna organizacija koja je fokusirana na tehnologiju iza kriptovalute ether.

Podsjećamo, on je u septembru priznao krivicu za kršenje američkog zakona koji se odnosi na sankcije Sjevernoj Koreji tako što je otputovao u Pjongjang i održao prezentaciju o blockchain tehnologiji.

On se tereti i da je u aprilu 2019. godine preko Kine otputovao u Sjevernu Koreju kako bi u Pjongjangu govorio na konferenciji.
Kako je navedeno, putovanje je obavljeno uprkos tome to nije imao potrebnu dozvolu iz američke vlade.


(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.