21.5.2022. 19:14
1
Microsoft: Windows 11 je konačno spreman za široku upotrebu
Prošlo je skoro godinu dana od kada je Microsoft zvanično predstavio Windows 11, a kompanija tek sada smatra da je ovaj operativni sistem spreman za široku upotrebu i da ga može instalirati svako ko ima odgovarajući računar.

Drugim riječima, Microsoft vjeruje da je Windows 11 konačno dovoljno robustan da se može instalirati na sve nove PC računare, kao i da je vrijeme za agresivnije ažuriranje računara koji rade na Windowsu 10.

Možda ste i sami na svom računaru u proteklih nedjelju dana primjetili da vam je ponuđena nadogradnja na Windows 11. Microsoft užurbano želi da proširi upotrebu novog operativnog sistema, s obzirom da je on trenutno instaliran na manje računara od Windowsa 7, za koji već neko vrijeme ne postoji podrška.

Problem je djelimično u ozloglašenom TPM 2.0 modulu, čija podrška ne postoji na starijim računarima. Tu svakako treba uzeti u obzir da veliki broj korisnika nije spreman da kupuje nove računare samo da bi na njima mogli da pokrenu „našminkanu“ desetku, piše PC Mug.

Analitičari predviđaju da Windows 11 još neko vrijeme neće doći u poziciju dominantnog operativnog sistema, vjerovatno sve dok većina računara na kojima radi Windows 10 ne zastari.


(Amer M.)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.