17.7.2016. 11:25
0
Na GP Doljani na izlazu iz BiH automobili čekaju dva sata
Na graničnom prelazu Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko dva sata, a na ulazu oko 20 minuta. Na GP Prisika na izlazu iz BiH čeka se do sat vremena. Na GP Gabela Polje na izlazu iz BiH čeka se od 30 do 40 minuta.

BIHAMK savjetuje vozačima da koriste granične prelaze Bijača, Crveni Grm ili Čepikuće (prema Dubrovniku). Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, a zadržavanja su do pola sata, prenosi Anadolu Agency (AA).

Vozačima se upućuje apel da prije polaska na putovanje provjere svu potrebnu dokumentaciju, kao i važnost svih dokumenata neophodnih za prelazak granice.

Saobraćaj se u većem dijelu Bosne odvija po vlažnom ili mokrom kolovzu , dok se u Hercegovini vozi po pretežno suhom kolovozu.

Od puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se autoput Banja Luka-Bosanska Gradiška (lokalitet petlje Mahovljani), zatim magistralni putevi M-17 Nemila-Topčić Polje, M-4 Banja Luka-Čelinac, M-18 Priboj-Simin Han i M-5 Rakovica-Kobiljača, kao i magistralni putevi na području Gračanice (M-4), Prozora (M-16.2), Kladnja (M-18), Donjeg Vakufa (M-16) i Livna (M-6.1), saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK).

(Anadolu Agency)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.