15.8.2016. 8:12
0
U BiH se saobraća nesmetano
Prema prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća nesmetano i bez vanrednih ograničenja.
Uslovi za vožnju su povoljni, a frekvencija vozila je umjerenog intenziteta. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.  

U toku su radovi na dionici autoputa A-1 Lepenica-Tarčin (na izlazu iz tunela Grab), pa se saobraća usporeno-jednom trakom. Na autoputu Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani.  

Naizmjenično-jednom trakom, zbog sanacionih radova, saobraća se i na dionicama magistralnog puta: M-17 Buna-Tasovčići, Jablanica-Mostar  i Nemila-Topčić Polje, zatim na M-18 Priboj-Simin Han i na M-4 Simin Han-Kalesija. 

Zbog aktivnog klizišta na regionalnom putu R-414 Karanovac-Skender Vakuf (u mjestu Ljubačevo), saobraća se naizmjenično-jednom trakom.  

Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, do 30 minuta. 

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA: 

AUTOPUT

A-1 Lepenica-Tarčin, zbog izvođenja neophodnih sanacionih radova na izlazu iz tunela Grab saobraća se jednom saobraćajnom trakom.

Banja Luka-Bosanska Gradiška, zbog izgradnje vijadukta Mahovljani, za saobraćaj je zatvorena petlja Mahovljani. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili magistralnog puta M-16 u ovisnosti od pravca kretanja. 

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-1.8

Lončari-Orašje, zbog deminiranja terena na lokaciji Dusine saobraćaj se od 08.00 do 16.00 sati povremeno obustavlja u trajanju do pola sata (uz propuštanja do 15 minuta).

M-4 

Simin Han-Caparde zbog sanacije mosta preko rijeke Dubnice, saobraćaj se odvija jednom trakom naizmjenično.

M-5

Trg Maršala Tita u Bihaću - zbog izgradnje poslovnog objekta saobraća se jednom trakom.

M-6.1

Livno (na spoju sa M-16) zbog izgradnje kružnog toka saobraćaj se odvija usporeno uz povremene obustave i preusmjeravanja na alternativne pravce.

M-16 

Jajce- Crna Rijeka (lokalitet Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.2

U toku su radovi na ulazu u Prozor, zbog čega se saobraća usporeno, jednom trakom.

M-17

Jablanica-Mostar, zbog radova na izgradnji pješačke staze u mjestu Donja Jablanica saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz moguće povremene obustave do 15 minuta.

Buna-Tasovčići, zbog radova na sanaciji udarnih rupa i asfaltiranju blizini mjesta Ševaš Njive na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom.

Topčić Polje-Lašva (Nemila) zbog radova na sanaciji škarpe iznad nivele ceste, saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka) u toku je izgradnja priključaka magistralnog puta na budući autoput, pa je saobraćaj regulisan privremeno postavljenom signalizacijom, čije je poštivanje obavezno.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prijelazi 16 tona. 

Priboj-Simin Han, zbog sanacije klizišta saobraća se naizmjenično, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Olovo, za vrijeme izvođenja radova na izgradnji raskrsnice na spoju magistralnog puta M-18 i regionalnog puta R-467, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-19.2

Kladanj-Vlasenica, zbog radova na sanaciji potpornih zidova saobraća se usporeno-jednom trakom. 

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) - zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-435 Nevesinje-Berkovići - u toku su radovi na rekonstrukciji i modernizaciji ove dionice, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično,  jednom trakom.

R-454a Bratunac-Drinjača - zbog aktiviranog klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-474 Prnjavor-Doboj (Gornja Vijaka 2-Razboj u mjestu Dragalovci) - zbog radova  na izgradnji  saobraćajnice i mosta  preko rijeke Ukrine, na snazi je potpuna obustava saobraćaja, a vozila saobraćaju lokalnim putem kroz selo Brestvo. 

KANTON SARAJEVO

-Zbog vjerske manifestacije, danas će u vremenu od 08.00 do 23.00 sata biti obustavljen saobraćaj u ulici Nikole Šopa (od autobusnog terminala do raskrsnice sa ulicom Hifzi Bjelavca).

- Zbog realizacije programa “22 Sarajevo Film Festivala” privremeno se do 20.08. od 18 do 24 sata obustavlja saobraćaj u ulici Branilaca Sarajeva (od raskrsnice sa ulicom Gimnazijska do raskrsnice sa ulicom Kulovića) i u ulici Ćemaluša (od raskrsnice sa ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva). 

- Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji uličnih cjevovoda obustavlja se saobraćaj u lijevoj traci u dozvoljenom smijeru u ulici Obala Kulina bana (od spoja sa mostom Ćumurija), dok drugi dio (žuta traka) ostaje slobodan za saobraćaj.

- Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na dijelu ulica Ante Babića i Ive Andrića (spoj “X” transferzale i novoizgrađene “A” transferzale), obustavljen je saobraćaj u dijelu ulice Ive Andrića (od raskrsnice sa ulicom Olimpijska do raskrsnice sa ulicom Ante Babića).

-Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Kemal Begova, Kromolj, Butmirskog bataljona, Blažujski drum, Lužansko polje, Nalina i Branilaca Hotonja.

-Zbog izvođenja radova na izgradnji  kolektora usporeno se saobraća na lokalnom putu Ljubovčići-Jeleč-Pazarić (od 08.00 do 17.00 sati), saopćeno je iz IC BIHAMK-a.
(Fena)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.