11.4.2017. 8:01
0
Povoljni uslovi za vožnju
Prema prikupljenim podacima, jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća uz povoljne uslove za vožnju. Do kraćih zastoja tokom dana dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je obavezno poštivanje postavljene signalizacije.
Izdvajaju se autoput A-1, dionice Sarajevo zapad-Lepenica (u blizini tunela Igman) i Zenica Jug-Kakanj (u mjestu Donji Tičići), kao i magistralni putevi: M-18 Tuzla-Priboj, M-4 Tuzla-Kalesija, M-16 Bugojno-Kupres, M-17 Jablanica-Mostar i M-17 Žepče-Maglaj.

U toku su radovi i na području Vogošće (M-18 Sarajevo-Semizovac), zbog čega se i na tom lokalitetu, u vremenu od 08.00 do 16.00 sati, saobraća usporeno, uz naizmjenično propuštanjem vozila.

Povremene obustave saobraćaja, zbog deminerskih radova, aktuelne su na dionici M-5 Ripač-Dubovsko (08.00-16.00 sati).

Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.

I dalje traju radovi na području Hrvatske na graničnim prijelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, zbog čega se tokom dana na tim graničnim prijelazima povremeno saobraća usporeno.

Zbog radova u Crnoj Gori (Ilino Brdo-Vilusi i Deleuša-Vraćenovići) ne preporučuje se korištenje graničnih prijelaza Klobuk (09.00-11.00 i 13.00-15.00 sati) i Deleuša (11.00-14.00 sati), saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.