10.8.2017. 10:45
0
Narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura u BiH
I danas su pred građanima BiH izuzetno visoke temperature.

U Bosni i Hercegovini se očekuje sunčano i vruće vrijeme. Tokom dana, uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima na sjeveru i sjeverozapadu Bosne sa pljusakovima i grmljavinom, prenosi “N1“.
 
Vjetar slab do umjeren južnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura od 18 do 24, na jugu od 23 do 26, a najviša dnevne od 33 do 39, na jugu i sjeveru zemlje do 42 stepena.

Federalni hidrometeorolški zavod BiH je u skladu sa današnjim vremenskim prilikama izdao narandžasto i crveno upozorenje.

Očekuju se visoke dnevne temperature zraka i visoke vrijednosti UV Indeksa na području cijele zemlje. S obzirom da se u Hercegovini i Posavini očekuju temperature do 42 stepena, za ovaj dio je proglašen crveni meteoalarm.

Za područje centralne Bosne izdato je narandžasto upozorenje.

(Merima Druškić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.