1.11.2017. 17:54
0
Od sutra "jednosmjerni" saobraćaj u Ulici Hakije Kulenovića na Ciglanama
Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Sarajevo pokrenula je proceduru izmjene režima saobraćaja u Ulici Hakije Kulenovića na Ciglanama.

To je jedna od hitnih mjera u cilju stabilizacije klizišta u toj ulici, nako što je Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, koji realizuje projekte sanacije klizišta, nakon prijave građana i Savjeta Mjesne zajednice "Ciglane-Gorica" na terenu ustanovio da postoji pojava klizišta na dijelu ulice Hakije Kulenovića, zbog čega su preporučili da ova saobraćajnica dobije status 'jednosmjerne' do okončanja sanacije klizišta.

Ubuduće će saobraćaj duž Ulice Hakije Kulenovića biti omogućen samo iz pravca Jukićeve ulice, dok će iz pravca Odobašine ulice biti moguće kretati se samo motornim vozilom do tunela ili skrenuti lijevo pored tunela na plato u Hakije Kulenovića koji vodi do 'kosog lifta' na Ciglanama.

Općinski štab civilne zaštite je zbog klizišta u stalnom vanrednom zasjedanju, a održan je i sastanak sa Savjetom Mjesne zajednice ''Ciglane-Gorica'', saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.