12.5.2018. 8:40
0
Na većini putnih pravaca u BiH pojačana frekvencija vozila
Zbog održavanja manifestacije „Rotay kanjon 2018“ na magistralnom putu M-14 Srbljani - Bosanska Krupa od 9 do 17 sati potpuno će biti obusatavljen saobraćaj. U vrijeme obustave alternativni pravci su u funkciji.

Danas je nastavljena Trka mira 2018, a planirana ruta je od Banja Luke, preko Krupe na Vrbasu, Donjeg Vakufa do Bugojna (gdje je dolazak planiran oko 17:30 sati). Mole se vozači koji budu koristili ove dionice da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.  

Na dionici M-16.2 Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje u mjestu Dražev Dolac, zbog izgradnje pješačke staze, vozi se jednom saobraćajnom trakom.

Jednom saobraćajnom trakom vozi se na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča (na lokalitetu Sijeračke Stijene), zbog većeg odrona kamenja na kolovoz. 

Aktivna su klizišta i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Na ovim lokalitetima saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Pojačana je frekvencija vozila na većini putnih pravaca u BiH. Tokom dana i na većini graničnih prijelaza očekuje frekventniji saobraćaj. Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA: 

AUTOPUT 

A-1

Sarajevo sjever-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

MAGISTRALNI PUTEVI: 

M-5

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-14.2

Resanovci-Drvar, zbog urušavanja potpornog zida, saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

M-16

Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce, zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher, saobraćaj se odvija usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

M-16.2

Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje (Dražev Dolac), zbog radova na izgradnji pješačke staze, saobraća se naizmjenično, jednom saobraćajnom trakom.

M-17

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-18

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sarajevo – Foča, jednom trakom saobraća se na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona.

REGIONALNI PUTEVI

R-403a Kamenica-Vrsta, zbog sanacije klizišta u naselju Turija, od 07:30 do 16 sati svaki dan (osim nedjelje), vozila saobraćaju jednom trakom u dužini od cca 100 metara. 

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.