3.6.2018. 8:26
0
Stanje na putevima
Jutarnja magla moguća je u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove, dok na planinskim prevojima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog održavanja rafting takmičenja Evropskog kupa “Memorijal Branka Štulić 2018”, na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, danas (03.06.), u vremenu od 9.00 do 14.00 sati na lokalitetu “Tijesno”, vozila će saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na autoputu A-1 dionici Lepenica-Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h.

Podsjećamo i na radove na sanaciji klizišta kod tunela Igman (dionica Sarajevo zapad-Lepenica) zbog čega je saobraćaj iz vozne preusmjeren u preticajnu traku, kao i na radove na lokalitetu Treševine (A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo sjever), gdje je usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistranog puta M-16.1 Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-18 Sarajevo–Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima: Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić, zbog aktivnih klizišta.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 


(BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.