30.9.2018. 10:58
0
Do utorak lijepo vrijeme: Temperature do 26 stepeni Celzijusa
U Bosni i Hercegovini će danas biti sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne – magla. Vjetar u Bosni slab do umjeren, istočni i sjeveroistočni. U Hercegovini će tokom jutra veći dio prijepodneva puhati slaba do umjerena bura, a u ostatku dana slab zapadni i jugozapadni vjetar.

Jutarnje temperature od 1 do 6, na jugu od 8 do 15, a dnevne od 15 do 21, na jugu od 21 do 26 stepeni.

U ponedjeljak će biti pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne je moguća magla. Poslijepodne naoblačenje u Krajini, a do kraja dana ili u večernjim satima i u ostatku Bosne i Hercegovine.

Prema kraju dana kiša se očekuje na sjeverozapadu Bosne. U večernjim satima padavine u Hercegovini, Krajini, na zapadu i jugozapadu Bosne, a u noći sa ponedjeljka na utorak i u ostalim područjima. Jutarnje temperature od 6 do 12, na jugu od 11 do 16, a dnevne od 18 do 24 stepena.

U utorak će biti oblačno vrijeme. U jutarnjim satima će padati kiša u većini područja. Tokom prijepodneva u većem dijelu Bosne se očekuje prestanak padavina.

U Hercegovni povremeno sa kišom ili lokalnim pljuskovima, veći dio dana. 

Jutarnje temperature kretat će se od 3 do 9, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 10 do 17, na jugu od 18 do 23 stepena.

U srijedu će u Bosni biti umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme, au Hercegovini pretežno oblačno vrijeme.

Jutarnje temperature od 4 do 10, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 14 do 20, na jugu od 21 do 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.

(Patria / FHMZ)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.