14.11.2018. 8:13
0
Stanje na putevima
Na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle. Izdvajamo dionice autoputa A-1 Tarčin-Zenica i Zvirovići-Bijača, magistralne puteve M-5 Lašva-Vitez, M-17 Konjic-Mostar i M-17 Zenica-Doboj, kao i puteve u dolinama rijeka Save i Drine. Savjetujemo opreznu vožnju i obavezno držanje odstojanja između vozila.

Vozače podsjećamo da je od sutra (15.11.) na snazi zakonska odredba obaveznog posjedovanja zimske opreme.

Danas se izvode radovi na ugradnji brojača prometa na magistralnom putu M-16 u Jajcu. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se jednom trakom- naizmjenično.

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, saobraćaj teretnih vozila obustavljen je i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog radova se sporije saobraća i na dionicama autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i na magistralnim putevima: M-17 Mostar-Čapljina, M-17 Konjic-Tarčin, M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.


(Bihamk)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.