12.12.2018. 8:15
0
Magla smanjuje vidljivost u kotinama i uz riječne tokove
Magla jutros smanjuje vidljivost u kotinama i uz riječne tokove, apeluje se na vozače na pojačan oprez.

Izdvajaju se putni pravci: Zenica-Doboj, Teslić-Doboj-Tuzla, Bihać-Bosanska Otoka i Konjic-Drežnica, kao i dionice u dolinama rijeka Drine i Save.

Na putnim pravcima Glamoč-Mlinište i Ključ-Bosanski Petrovac upozorava se na mjestimičnu poledicu. Zbog niskih temperatura moguća je poledica i na ostalim dionicama u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima.

Danas se izvode radovi na postavljanju stacionarnog radara na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na lokaciji Donje Pijavice. Za vrijeme izvođenja radova, saobraćat će se naizmjenično-jednom trakom.

U toku je sanacija tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) zbog čega je izmjenjen režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila ukupne mase veće od 7 tona obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok ostala vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 


(BIHAMK) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.