6.2.2019. 8:00
0
U BiH pretežno mokar kolovoz, oprez zbog jakih udara vjetra, poledice i odrona
U Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno mokrom kolovozu. Izuzetak su dionice u južnim krajevima gdje je kolovoz suh, ali se vozači upozoravaju na jake udare vjetra.

Ugaženog snijega mjestimično ima na putnim pravcima Kupres-Šuica i Glamoč-Mlinište. Zbog niskih temperatura upozorava se na moguću poledicu, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Na dionicama u usjecima i preko planinskih prevoja skreće se pažnja na moguće odrone zemlje ili kamenja.

Na magistralnom putu M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz.

Radovi na rekonstrukciji mosta u toku su na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno na ulazu u Bugojno, zbog čega je saobraćaj obustavljen. Putnička i manja teretna vozila preusmjeravaju se kroz naselja Kula i Kandija, dok je za teretna vozila preko 7,5 tona ukupne mase alternativni pravac Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na GP Brčko-Gunja zbog nestabilnosti mosta obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na GP Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz IC BiHAMK-a.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.