10.3.2019. 14:34
0
Sutra jače naoblačenje donosi kišu, susnježicu i snijeg
U Bosni i Hercegovini danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka u 13.00 sati: Bjelašnica 1; Ivan-sedlo i Livno 12; Široki Brijeg 14; Bugojno 15; Bihać 16; Grude, Mostar, Neum i Sarajevo 17; Sanski Most 18; Banja Luka i Tuzla 19; Doboj i Gradačac 20; Bijeljina i Brčko 21 stepen.

Sutra u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje će usloviti zahlađenje i padavine u cijeloj zemlji. Na planinama će padati snijeg. Prijepodne u nizinama će padati kiša. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima, usljed opadanja temperature zraka, u nizinama u Bosni kiša će postepeno prelaziti u susnježicu ili snijeg koji će padati i tokom noći na utorak.

Bez snijega u sjevernim područjima Bosne. Od večernjih sati i tokom noći na utorak susnježica ili snijeg se prognoziraju na sjeveru i istoku Hercegovine. Vjetar ujutro slab južnog smjera. Sa dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok umjerene jačine. U noći na utorak jačanje bure. Dio prijepodneva bit će najtopliji dio dana.

Temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni. Sa dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju.

U Sarajevu će biti oblačno. Prvo će padati kiša. U poslijepodnevnim satima kiša će preći u susnježicu, zatim i u snijeg koji će padati tokom noći na utorak. Prijepodne temperatura zraka između 7 i 10 stepeni. U drugoj polovini dana temperatura će biti u opadanju, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


(Fena/Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.