27.4.2019. 8:20
0
Stanje na cestama
Kolovoz je jutros mokar ili vlažan, u južnim krajevima saobraća po pretežno suhom kolovozu. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama, kao i na planinskim prevojima. Na svim dionicama pozivamo na opreznu vožnju i poštivanje saobraćajnih propisa.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj. Putnička vozila koriste alternativni pravac kroz naselja Kula i Kandija, dok teretna vozila iznad 7 tona ukupne mase koriste put Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana, zbog povremeno pojačanog prometa vozila, na ovoj dionici moguća su duža zadržavanja.

Od ostalih puteva gdje je zbog radova izmjenjen režim saobraćaja izdvajamo autoput A-1 Sarajevo zapad-Sarajevo-sjever (vijadukt Bojnik), zatim magistralni put M-5 na području Ključa i Jajca, kao i magistralne puteve: M-5 Busovača-Kiseljak, M-17 Tarčin-Konjic, M-18 Semizovac-Vogošća, M-14 Bosanska Krupa-Srbljani, M-18 Kladanj-Podpaklenik i M-4 Teslić-Karuše.

Na  graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta. 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

Dani vikenda su pred nama, tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima.



(BIHAMK)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.