11.11.2019. 8:00
0
BIHAMK- Kolovozi suhi, u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost
U većem dijelu BiH saobraća se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Obustava saobraćaja na snazi je u tunelu Karaula na magistralnom putu Kladanj-Olovo, gdje se izvode sanacioni radovi. Saobraćaj je na ovoj dionici preusmjeren preko starog prevoja Karaula.

Na magistralnom putu Zenica -Nemila, kroz tunel Vranduk, tokom dana saobraća se dvosmjerno od 05 do 21 sat. U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnim putevima: Sarajevo-Trnovo (u mjestu Krupac), Srebrenik-Orašje (u tunelu Ormanica), Doljani-Metković (između graničnih prelaza) i Ključ-Bosanski Petrovac (na prevoju Lanište).

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćava BIHAMK.

Autoceste

Bosanska Gradiška-Banja Luka
Zbog izgradnje naplatne stanice Čatrnja, na mjestu izvođenja radova saobraća se sporije.

A-1
Sarajevo zapad-Lepenica
Na lokalitetu Ban Brdo zbog aktivnog klizišta vozila u tunelu Igman, kao i iza tunela, saobraćaju preticajnom trakom. 

A-1
Butile-Sarajevo zapad
Zbog radova na lokalitetu Treševine, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Magistralne ceste

M-1.8
Srebrenik-Orašje
Zbog radova na sanaciji tunela Ormanica, saobraća se jednom trakom-naizmjenično.

M-5
Hrenovica-Mesići
Zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

M-5
Lanište-Ključ
Zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-5
Jošanica-Stup
Zbog izvođenja neophodnih radova u mjestu Rajlovac saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-14
Bosanska Krupa
Zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-16
Karanovac-Crna Rijeka
Zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom naizmjenično.

M-17
Drivuša
Izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

M-17
GP Doljani-GP Metković
Zbog sanacionih radova na dionici magistralnog putau M-17 GP Doljani-GP Metković, na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-17
Zenica-Nemila (tunel Vranduk)
Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) u vremenu od 05 do 21 sati vozila saobraćaju dvosmjerno.  U vremenu od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je u vremenu od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase koriste obilaznicu kroz naselje Tetovo (R-445), a vozila iznad 7,5 tona preusmjeravaju se na alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo. 

M-17.3
Neum-Stolac
Zbog izvođenja radova na na dionici Stolovi-Drenovac, saobraćaj se preusmjerava na privremenu obilaznicu.

M-18
Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje
Zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

M-18
Kladanj-Olovo
Zbog sanacionih radova na magistralnom putu M-18 Kladanj-Podpaklenik, uključujući tunel Karaula i mostove, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren u pravcu starog prevoja Karaula. 

M-18
Kladanj-Stupari
Zbog sanacionih radova u mjestu Stanovi saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu privremenu signalizaciju.

M-18
Sarajevo-Trnovo
Zbog radova na izgradnji MHE Krupac na rijeci Željeznici, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

M-20
Ustiprača-Goražde-Ustikolina
Zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

Regionalne ceste

R-414
Karanovac-Turbe (Ljubačevo)
Zbog aktiviranog klizišta kod mjesta Ljubačevo, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-419
Jablanica-Risovac
Zbog završnih radova na dionici Sovićka vrata-potok Zec, sdaobraća se usporeno, uz obavezno poštivanje saobraćajne signalizacije.

R-425a
Tromeđa-Zvirovići
Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj za sva vozila osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva.

R-454a
Bratunac-Drinjača
Zbog radova na sanaciji klizišta od 00 do 07 sati  i od 16 do 00 sati na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-458
Lopare-Čelić
Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenič

Gradske ceste

Izmjena režima saobraćaja u ulici Hakije Kulenovića (Sarajevo)
Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

Izmjena režima saobraćaja u Kantonu Sarajevo
Zbog izvođenja neophodnih radova sporije se saobraća u ulicama:  Sarač Ismailova, Goruša, Vlakovo, Kovači, Armije Republike BiH, Miševići, Bare kod Stupa, Radenka Abazovića, Čobanija, Hamdije Kreševljakovića i Bosanski put (Ilijaš).

Izmjenjen režim saobraćaja u ulici Avdage Šahinagića (Sarajevo)
Zbog izvođenja radova na izgradnji podzemne garaže sa višenamjenskim trgom od 00 do 24 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avdage Šahinagića. Alternativni pravci za vrijeme obustave saobraćaja su: ulica Veliki Alifakovac-Alifakovac-Megara- Džemala Čelića- Mehmeda Mujezinovića- Franjevačka- Konak- Obala Kulina Bana i obratno.

Izgradnja kružnog toka u Čapljini
Zbog radova na izgradnji kružnog toka na raskrsnici ulica Ante Starčevića i Gojka Šuška, saobraća se usporeno, uz postavljenu signalizaciju.

Obustava u ulici Branislava Nušića (Brčko)
Zbog izvođenja neophodnih radova od 07 do 17 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Branislava Nušića, u dijelu naselja „Centar“. Vozila će se preusmjeravati alternativnim saobraćajnicama u gradu.

Obustava saobraćaja u ulici IV Viteške brigade u Sarajevu
Zbog izvođenja sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u ulici IV Viteške brigade (od raskrsnice sa ulicom Velika Aleja do raskrsnice sa ulicom Hrasnička cesta) u terminu od 07 do 19 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave, alternativni pravci su IV Viteške brigade-Velika Aleja-Hrasnička cesta i Hrasnička cesta-Samira Ćatovića Kobre-IV Viteške brigade.

Obustava saobraćaja u ulici Dolina u Sarajevu
Zbog izvođenja sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u ulici Dolina (od spoja sa ulicama Augusta Bruna i Magribija do spoja sa ulicom Kranjčevićeva) u terminu od 07:30 do 16 sati. Za vrijeme obustave, alternativni pravac je Kralja Tvrtka-Augusta Brauna-Fra Anđela Zvizdovića.

Izgradnja kružne raskrsnice u Prijedoru
U toku su radovi na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva M-4, M-15 i ulice 29. novembar u Prijedoru, zbog čega je saobraćanje usporeno.

Obustave saobraćaja zbog deminiranja u ulici Osik u Sarajevu
Zbog deminerskih radova na lokalnoj saobraćajnici „Butila-Mostarsko raskršće“ (ulica Osik), svakim radnim danom u vremenu od 08 do 15:30 sati dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 10-minutna propuštanja.

Obustava u ulici Buka (Sarajevo)
Zbog izvođenja radova od 07:30 do 16 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Buka (od raskrtsnice sa ulicama Mehmeda Spahe i Kaptol, do raskrsnice sa ulicom Dalmatinska. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Dalmatinska-Mehmeda Spahe-Kaptol-Maršala Tita.

Obustava saobraćaja u ulici Ivana Franje Jukića u Ilijašu
Zbog izvođenja sanacionih radova u ulici Ivana Franje Jukića  (od raskrsnice sa ulicom Bogumilska do raskrsnice sa ulicom Hašima Spahića) u terminu od 07 do 17 sati dolazi do etapne obustave saobraćaja.

Obustava saobraćaja u ulici Stjepana Tomića u Sarajevu
Zbog izvođenja sanacionih radova u ulici Stjepana Tomića (od raskrsnice sa ulicom Marcela Šnajdera do ulazne kapije KCUS za urgentni centar) u terminu od 00 do 24 sati na snazi je  obustava saobraćaja. Alternativni pravac za vrijeme obustave je Bolnička-Patriotske lige-Marcela Šnajdera i obratno.

Obustava saobraćaja u ulici Magribija (Sarajevo)
Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Magribija u terminu od 07:30 do 16 sati na snazi je  obustava saobraćaja. Alternativni pravci za vrijeme privremene obustave saobraćaja su Maršala Tita-Dolina-Kranjčevićeva i Kranječevićeva-Kralja Tvrtka-Dolina.

Obustava saobraćaja u ulici Kranjčevićeva u Sarajevu
Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u ulici Kranjčevićeva u terminu od 07:30 do 16 sati, moguće su etapne obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave, saobraćaj se preusmjerava na alternativne pravce.

 

(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.