13.11.2019. 9:09
0
Prognoza vremena za narednih deset dana
Usljed pritjecanja vlažne i tople zračne masa sa juga, početak druge dekade novembra obilježit će nadprosječno toplo i pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Više padavina prognozira se u Hercegovini i u Krajini, a na istoku i sjeveroistoku zemlje očekuje se slaba kiša uz češća razdoblja bez padavina.

Magle i niske oblačnosti može biti ponegdje u centralnim i sjevernim područjima Bosne. Tokom prvog dijela sedmice puhat će umjeren do jak vjetar u južnim i jugozapadnim područjima, navodi se u srednjoročnoj prognozi koju su pripremili u Federalnom hidrometeorološkom zavodu BiH.

Jutarnje temperature zraka kretat će se od 5 do 11 stepeni u Bosni, u Hercegovini do 14 stepeni. Maksimalne dnevne temperature kretat će se od 10 do 15 stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 20 stepeni.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama i naredne sedmice, od 18. do 25. novembra, bit će nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Kiša će biti izraženija u Hercegovini i zapadnoj Bosni. Temperature zraka u blagom padu ali će mrazevi i u tom periodu na manjim visinama izostati.
Jutarnje temperature zraka prognoziraju se između 2 i 7 stepeni u Bosni, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najveće očekivane dnevne temperature bit će između 6 i 12 stepeni.


(fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.