12.2.2020. 9:30
0
Danas i sutra kvalitet zrak od čistog do umjereno zagađenog
Tokom jučerašnjeg dana kvalitet zraka je bio zadovoljavajući na svim mjernim mjestima u Federaciji Bosne i Hercegovine - čist do umjereno zagađen.

Blago povišene su bile koncentracije PM2.5 čestica u Tuzli, na pojedinim mjernim mjestima su visoke koncentracije dostizane samo kratkotrajno, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Koncentracije sumpor vodika (H2S) u Visokom su prekoračile graničnu vrijednsot s tim da je granična vrijednost za ovaj polutanat postavljena relkativno nisko zbog niskog praga čulne osjetljivosti dok su koncentracije ovog polutanta koje mogu imati nepovoljne efekte na zdravlje višestruko veće od izmjerenih.

Jutros je slično stanje kao i jučer s tim da su koncentracije lebdećih čestica u Zenici i na području tuzlanskog kantona u blagom porastu, kao i koncentracije sumpor dioksida u Živinicama.

Očekuje se da će danas i sutra kvalitet zrak oscilirati od čistog do umjereno zagađenog na širem području, moguća su kratkotrajana dostizanja i visokih vrijednosti polutanta u zraku središnje i sjeveroistočne Bosne.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.