30.7.2020. 8:17
0
Upaljen crveni meteoalarm: Zbog visokih temeperatura izuzetno opasno vrijeme
Zbog visokih temperatra koje će u Hercegovini prelaziti i 40 stepeni Celzija danas je upaljen crveni meteolarm. To znači da je vrijeme izuzetno opasno. Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život.

"Često se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete date od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere", navode iz FHMZ-a.

Toplotni val je stigao u BiH i zemlje u okruženju, što nije netipično za ovaj period. 

Slijede natprosječno visoke temperature zraka, što je potencijalno opasno vrijeme.

“U Bosni će prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno sunčano. U poslijepodnevnim satima u Bosni je moguć poneki lokalni pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 30 i 35, na jugu zemlje do 40 stupnjeva”, prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Za petak se prognozira većinom umjereno oblačno. U poslijepodnevnim satima lokalni pljuskovi sa grmljavinom su mogući širom Bosne i na sjeveru i istoku Hercegovine. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 29 i 34, na jugu zemlje do 38 stupnjeva.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.