24.6.2021. 8:11
0
"Da je normalno, nije. Toplotni val za knjige!"
Danas je na snazi crveno upozorenje za područja Sarajeva, Bihaća, Mostara i Tuzle, a iz FHMZ-a pojašnjavaju da je meteoalarm upaljen zbog izrazito visoke dnevne temperature zraka. Meteoalarm je na snazi od 13 do 17 h.

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje na istoku Bosni je moguć lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura od 20 do 26, a dnevna od 34 do 40 °C.

U Sarajevu sunčano. Jutarnja temperatura oko 21, dnevna oko 38 °C.

Jučer su u našoj zemlji zabilježene velike vrućine, a temperatura je u Sarajevu, na pojedinim mjestima, prelazila 40 stepeni Celzijusa.

Nedim Sladić, meteorolog Nove BH, sinoć se oglasio na Facebooku i osvrnuo se na paklene vrućine. 

"Planinski prijevoj na istoku Bosne (cca. 1200 m.n.v) pa 21 °C u ponoć. Da je normalno, nije", naveo je Sladić.


Uz grafikon na kojem su prikazane temperature izmjerene u srijedu, on je napisao:

"Toplotni val za knjige!"

Danas je na snazi crveno upozorenje za područja Sarajeva, Bihaća, Mostara i Tuzle, a iz FHMZ-a pojašnjavaju da je meteoalarm upaljen zbog izrazito visoke dnevne temperature zraka. Meteoalarm je na snazi od 13 do 17 h.

Radi se o iznimno intenzivnom meteorološkom događaju. 

Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informišite o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete date od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere.

I za naredne dane prognozirano je slično vrijeme, no doći će do manjeg pada temperatura.

U petak sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana, što poslije podne može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 20 do 26, a dnevna od 31 do 37 °C.

U subotu u Hercegovini pretežno vedro, a u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne u centralnim i istočnim područjima Bosne su mogući loklani pljuskovi. Jutarnja temperatura od 16 do 21, na jugu do 25, a dnevna od 26 do 31, na jugu od 30 do 36 °C.

U nedjelju sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 29 do 34, na jugu do 36 °C.


(Admir Oručević)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.