18.6.2023. 22:10
0
U Hrvatskoj upozoravaju na prvi toplotni talas, evo prognoze za iduće dane u BiH
FOTO: Ilustracija
Hrvatski meteorološki zavod je izdao prvo ovogodišnje upozorenje za toplotni talas, i to za područje cijele Hrvatske. Porast temperatura osjetit će se i u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Žuto upozorenje u Hrvatskoj (što znači da je opasnost za toplinski val umjerena) izdano je za četvrtak. Krajem sedmice očekuje se promjena vremena, ali samo kratkotrajna, pa bi na to oni koji eventualno planiraju skoknuti do mora trebali obratiti pažnju.

Na prave ljetne temperature treba se pripremiti i u Bosni i Hercegovini.

U Bosni i Hercegovini u ponedjeljak slijedi sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32 stupnja.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini će u utorak biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 34 stupnja.

U srijedu ponovo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 20, na jugu zemlje do 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35 stupnja.

I u četvrtak će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u centralnim i zapadnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 22, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 36 stupnja.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.