31.12.2023. 9:04
0
Objavljeno kako će javni gradski prijevoz saobraćati tokom novogodišnjih praznika
FOTO: n1
U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, a u povodu predstojećih novogodišnjih praznika, doći će do izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza, saopćeno je iz KJKP "Gras".
U subotu, 30. decembra tramvajski saobraćaj u vremenu od 19.00 do 03.00 sata na relaciji Čengić Vila - Ilidža odvijat će se s devet tramvaja u saobraćaju i intervalom nailaska vozila od pet minuta.

U subotu autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja od 19.00 do 22.00 sata mijenjat će polazni terminal i dijelom trasu linije, te će umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Skenderija - Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

U nedjelju, 31. decembra tramvajski saobraćaj će raditi produženo, te će se od 16.00 do 03.00 sata poslije ponoći odvijati na relaciji Ćengić Vila - Ilidža sa devet tramvaja u saobraćaju i intervalom nailaska vozila od pet minuta.

U nedjelju trolejbuski saobraćaj će raditi produženo na liniji Trg Austrije - Dobrinja, te će na ovoj liniji od 16:00 do 03:00 sata poslije ponoći saobraćati devet zglobnih vozila velikog kapaciteta (zglobni trolejbus) sa intervalom nailaska vozila od 10 minuta.

Autobuska linija 31e Vijećnica - Dobrinja radit će produženo sa polascima sa Trga Austrije u 23.30, 00.30, 01.30 i u 02.30 sati, te sa Dobrinje u 22.30, 24.00, 01.00 i u 02.00 sati. Ova linija će od 16.00 sati mijenjati polazni terminal i dijelom trasu linije, te će umjesto sa Vijećnice polaziti sa terminala Trg Austrije, a na relaciji Skenderija - Trg Austrije u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom.

Autobuske linije koje polaze sa Doma Armije od 16.00 sati pa do kraja radnog vremena mijenjat će polazni terminal i polaziti sa Drvenije.

U novogodišnjoj noći, 31. decembra od 17.00 sati javni gradski prevoz na svim linijama u gradskom području zona "A" biti će besplatan.

U ponedjeljak, 1. januara 2024. godine tramvajski saobraćaj u vremenu od 19.00 do 03.00 sata na relaciji Čengić Vila - Ilidža odvijat će se sa devet vozila u saobraćaju i intervalom nailaska vozila od pet minuta.

U ponedjeljak i utorak, 1. i 2. januara javni gradski prevoz odvijat će se prema prazničnom odnosno nedjeljnom režimu rada na svim linijama.

Iz KJKP "Gras" napominju korisnike da će se tokom zimskog školskog raspusta, dakle u januaru, prevoz na Bjelašnicu odvijati svakodnevno sa uobičajnim polascima kao i do sada.

(Aldin B.)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.