8.2.2024. 19:45
0
Meteorolozi najavljuju: U naredna tri dana u BiH imat ćemo vrhunac južine. Naredne sedmice veliki zaokret
Meteorolozi u naredna tri dana najavljuju vrhunac južine.

"Vjetar u jačanju, sve više oblaka. U Hercegovini i jugozapadu Bosne obilnija kiša. Naredne sedmice postepeno zahlađenje i povratak temperatura primjerenijim dobu godine. Nastavit će se nestabilno vrijeme uz povremeno padavine. U višim krajevima u okretanju na snijeg", naveli su.

Ovo je prognoza za naredna tri dana:

PETAK(09.02.) - jugo u postepenom jačanju, u brdsko-planinskim krajevima zapuhat će jak do na udare olujan. U nižim krajvima većinom umjeren. Sa zapada postepeno naoblačenje koje će u Hercegovini i zapadnim krajevima Bosne usloviti lokalno kišu.

Temperature idalje proljetnog karaktera, uz jugo noćne temperature u daljem porastu.

SUBOTA(10.02.) - Dalje pogoršanje vremena uz lokalno obilniju kišu u Hercegovini i jugozapadu Bosne, u ostatku zemlje većinom suho ili uz slabije padavine povremeno. Jugo će ovog dana imati svoj vrhunac uz olujne udare vjetra u brdsko-planinskim krajevima, u nizinama većinom umjeren do lokalno jak.

Toplo za ovo doba godine, uz fenski efekat juga još jedna topla noć.

NEDJELJA(11.02.) - Tmurno uz povremeno kišu u većem dijelu zemlje. U Hercegovini, jugozapadu i dijelom zapadu Bosne obilne padavine, u ostatku zemlje većinom slabija kiša. Pojačan jugo koji će postepeno slabiti kako dan bude odmicao. Na vrhovima najviših planina kiša će prelaziti u snijeg što nagovještava postepeno zahlađenje i dolazak primjerenih temperatura za ovo doba godine.

Od ponedeljka(12.02.) postepeno zahlađenje koje će kulminirati u drugom dijelu naredne sedmice. Riječ je o blažem zahlađenju i povratku temperatura u okvire prosjeka. Nastavilo bi se nestabilno vrijeme, uz povremeno padavine koje će najprije u višim krajevima biti češće u obliku snijega.



(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.