13.2.2024. 10:29
0
Jednostavniji sistem: U ovim slučajevima pacijentima više neće trebati uputnice
FOTO: kcus
Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Enis Hasanović održao je prvi radni sastanak s direktorima najvećih zdravstvenih ustanova u Sarajevu, a ovakvi susreti ubuduće će se održavati redovno.

Tokom susreta s v.d. direktorom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Alenom Pilavom, direktorom Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš’ Ismetom Gavrankapetanovićem, direktorom JU Doma zdravlja KS Abelom Baltićem i predsjednikom Ljekarske komore KS Rifatom Riadom Zaidom, razgovaralo se o koordinaciji rada ustanova i pripremi za bolje funkcioniranje sistema e-uputnica, odnosno elektronskog naručivanja.

Na sastanku su donijeti zaključci kako bi se što prije krenulo u realizaciju i implementaciju projedloga za reorganizaciju u zdravstvu. Između ostalog, formiran je Odbor za hitnu koordinaciju i komunikaciju sastavljen od pomoćnika ministra i pomoćnika direktora, čiji je zadatak koordiniranje svih aktivnosti koje su dogovorene na sastanku, s akcentom na međusobno upućivanje pacijenata.

Zadatak Odbora je da do narednog sastanka pripremi konkretne prijedloge o unapređenju funkcioniranja zdravstvenog sistema. Komisijama je naloženo da u narednom periodu dostave idejne projekte rješavanja zajedničkih problema s ciljem kvalitetnije komunikacije među ustanovama, te da se olakša tzv. “put pacijenta”.

Zaključeno je da nema potrebe za uputnicama iz ambulanti porodične medicine, kako je do sada bio slučaj u situacijama kada se prelazi s klinike na kliniku unutar KCUS-a, ili iz Opće bolnice na KCUS.

Također, onkološki pacijenti će imati jednu uputnicu za kompletan proces liječenja i akutni tretman, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

(Erna H.) 

KCUS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.