19.5.2024. 21:20
0
BH Meteo upozorava: Moguće obilne kišne padavine tokom noći praćene grmljavinom i ledom
BHMeteo je na svojoj Facebook stranici objavio najnoviju vremensku prognozu koja upozorava na nestabilno vrijeme koje će zahvatiti veći dio zemlje od poslijepodnevnih sati nedjelje.

Očekuju se mjestimični pljuskovi s grmljavinom, a u dijelovima centralne, istočne i sjeveroistočne Bosne mogući su jači pljuskovi praćeni grmljavinom.

Prema prognozi, postoji mogućnost pojave nevremena sa ledom, većom količinom kiše u kratkom vremenskom periodu, te jakim vjetrom.

Krajina će danas biti manje pogođena nestabilnim vremenskim uvjetima te se očekuje uglavnom suho vrijeme. Ipak, i ovdje nije isključena mogućnost kratkotrajnih pljuskova.

Nestabilnosti će započeti iza 14 sati i trajat će do ranih jutarnjih sati ponedjeljka, 20. maja. Smjer kretanja padavina bit će sa zapada ka istoku, što znači da će se vremenski uvjeti pogoršavati kako se večer bude približavala.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.