11.10.2024. 11:42
0
Objavljena prognoza za narednih 15 dana
Jutros je u Bosni i Hercegovini (bilo) pretežno oblačno vrijeme. Kiša je padala na sjeveru Hercegovine, pomalo na istoku Hercegovine, te djelomično u centralnim područjima, istoku i sjeveroistoku Bosne.

Tokom dana, prema prognozi FHMZ-a, nestabilno, a temperature će se kretati uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C, što se tiče padavina, moguća su slaba kiša ili kraći lokalni pljuskovi.

U Sarajevu pretežno oblačno. Jača kiša u jutarnjim satima. Veći dio dana mala mogućnost za slabu kišu. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18°C.

Meteorolozi su najavili za vikend djelimično razvedravanje, uz dosta sunčanih intervala. Po kotlinama i duž riječnih tokova u prijepodnevim satima moguća magla. Temperature većinom od 14 do 20°C, na jugu do 24°C.

Kako trenutno prognoze ukazuju i početak iduće sedmice donosi stabilnije vrijeme uz obilje sunčanog vremena, objavljeno je na Facebook stranici BHMeteo.

FHMZ je objavio prognozu vremena za narednih 15 dana.

"Pretežno sunčano očekuje se do utorka, sa nešto više oblaka u centralnim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine. U srijedu izgledna je slaba kiša u centralnim i južnim područjima zemlje.

Minimalne temperature zraka u narednim danima varirat će između 7°C i 11°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 14°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 14°C do 19°C, na jugu i do 25°C.

Od četvrtka 17. oktobra pa do kraja prognoznog perioda prema raspoloživim prognoznim modelima preovladavaće stabilno vrijeme sa malom do umjerenom oblačnošću. U centralnim područjima moguća je slaba magla u jutarnjim satima.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 3°C i 8°C, u Hercegovini do 11°C. Najviša dnevna temperatura od 11°C do 16°C, jugu zemlje do 19°C", naveli su iz FHMZ-a.

(Ajdin B.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.