16.4.2016. 17:27
0
FIBA suspendovala reprezentacije Slovenije i Španije s Eurobasketa
Evropski ogranak Međunarodne košarkaške federacije - FIBE poslao je dopis nacionalnim košarkaškim savezima Slovenije i Španije u kojima ih obavještava da su reprezentacije tih zemalja suspendovane s Eurobasketa 2017.
FIBA je sredinom marta najavila da će zabraniti igranje reprezentacijama u takmičenjima pod svojom ingerencijom onih nacionalnih saveza koji podupru svoje klubove koji se odluče igrati ULEB-ov Eurokup umjesto Fibine Lige prvaka u sljedećoj sezoni.

Prema posljednjim informacijama ovakva upozoranja biće upućena i nacionalnim savezima  još 12 zemalja, među kojim i Košarkaškom savezu Bosna i Hercegovine.   

Sve federacije imaju pravo da do 20. aprila suspenduju svoje klubove i tako izbjegnu eliminaciju sa evropskog prvenstva, a navodno pojedinim reprezentacijama je ugroženo i učešće u kvalifikacijama za olimpijske igre.
(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.