28.2.2018. 12:09
0
Cuderman: Tuzlaci su pokazali spremnost da organiziraju dobar turnir
Nakon dvodnevnog boravka u Tuzli s ciljem sagledavanja uslova za organiziranje IHF/EHF Women's Trophya, koji će u ovom gradu biti održan krajem maja i početkom juna, Alenka Cuderman, koordinatorica za ženski rukomet u EHF-u, vratila se u Beč puna dojmova.

Njena inspekcija onoga što pružaju Tuzla i dvorana Mejdan za turnir osam reprezentacija Evrope, okončana je sastankom s predstavnicima RSBiH i RSTK, na kojem su razrađeni svi detalji bitni za predstojeće takmičenje.

- Prvo što bih voljela da istaknem je izvanredna motivacija i spremnost domaćina da organizira dobar turnir za internacionalnim učesnicima i da se osiguraju maksimalni uslovi za rad domaće reprezentacije, ne samo na tom turniru nego i za buduća takmičenja - izjavila je Cuderman za Fenu.

Istaknula je da se dogovorena infrastruktura odgovara propozicijama turnira IHF/EHF Women's Trophya 2018, ali je napomenula da domaćini moraju uraditi još posla u dvorani Mejdan.

- Svlačionice za igrače i sudije moraju se renovirati. Ali, kako sam informirana, taj projekat je već u toku od samog Sportskog centra Mejdan. Nacrti su spremni i finansijska sredstava su već osigurana. Vjerujem da će sve biti u redu za naš turnir, koji će se održati od 29. maja do 3. juna - kaže dužnosnica EHF-a.

Izrazila je nadu da će publika u Tuzli dobro popratiti turnir juniorki iz Azerbejdžana, Belgije, Kipra, Estonije, Velike Britanije, Luksemburga, Moldavije i BiH.

Alenka Cuderman, inače, veliko je ime evropskog ženskog rukometa. U karijeri je nastupala za Olimpiju, beogradski Radnički, tuzlansko Jedinstvo, te Giessen (Njemačka) i Servet (Švicarska). Nakon završetka karijere ostala je u rukometu, sada kao visoka dužnosnica EHF-a u Beču.

(FENA/Ajla Hurko)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.