19.4.2018. 9:58
0
Fenerbahce pobijedio Baskoniju, Žalgiris u Pireju šokirao Olympiakos i poveo sa 1:0 u seriji
U prvom susretu četvrtfinala Eurolige košarkaši Žalgirisa u Pireju su pobijedili domaći Olympiacos 87:78 nakon produžetka.

U izjednačenoj utakmici Vassilis Spanoulis je 38 sekundi do kraja pogodio tricu za izjednačenje 72:72. Obje momčadi do kraja su imale po još jedan napad, no nisu uspjele poentirati, pa je utakmica otišla u produžetak.

U dodatnih pet minuta bolje su se snašli Litvanci te su došli do pobjede i vodstva 1:0 u seriji na tri pobjede.

Najefikasniji igrači u gostujućim redovima bili su Brandon Davies sa 21 poenom i 8 skokova te Kevin Pangos sa 20 koševa i 6 asistencija. Kod Olympiacosa Spanoulis je ubacio 25 poena.

U drugom susretu četvrtfinala igranom u srijedu Fenerbahče je na svom parketu nadigrao Baskoniju 82:73.

Tursku momčad do pobjede je predvodio Brad Wanamaker sa 16 koševa i 5 skokova, dok je kod Baskonije najraspoloženiji bio Tornike Shengelia sa 16 poena i 6 skokova.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.