5.5.2018. 11:20
0
Drugi polufinalni susreti između Sparsa i Zrinjskog, te Bosne i Igokee
Drugi susreti polufinala playoffa košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine, između Sparsa i Zrinjskog, te Bosne Royal i Igokee, igraju se danas u Sarajevu.

Nakon što su u prvom meču u Mostaru deklasirali ekipu Zrinjskog (90:70), sarajevski Sparsi danas će pokušati na Grbavici riješiti pitanje pobjednika i izboriti plasman u finale.

Trener Sparsa Ivan Opačak svjestan je prilike koja se ukazala njegovom timu da izbori plasman u finale, ali oprezno dočekuje revanš protiv protivnika koji je cijelu sezonu igrao odlično. 

- Napravili smo veliku stvar pobjedom u Mostaru, pomalo neočekivano s obzirom na to da je Zrinjski kroz cijelu sezonu igrao odličnu košarku u domaćem prvenstvu i ABA 2 ligi. Naš najvažniji posao počinje sutra kada moramo da ovjerimo rezultat iz prvog meča - rekao je Opačak u izjavi za Fenu. 

Aktuelni prvak BiH Igokea u prvom meču polfufinala odigranom u Laktašima nije imala problema protiv Bosne Royal (76:51), a danas će u Skenderiji imati priliku da osigura novo finale.

Iako u Ligi 6 Igokea nije pokazala dominaciju kao prethodnih godina, prvaci BiH i dalje važe za prvog favorita takmičenja. Pred Bosnom Royal je sigurno težak zadatak da sutra upiše pobjedu i izbori treći susret - majstoricu u Laktašima koja bi odlučila putnika u finale. 

Utakmica Spars - Zrinjski počinje u 19.00 sati u dvorani "Grbavica", a Bosna Royal i Igokea će snage odmjeriti sat kasnije u KSC Skenderija.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.