11.10.2018. 10:15
0
Jurčenko: Izgubili smo jer nismo ispoštovali dogovore
Košarkašice Banovića poražene su na domaćem terenu u susretu drugog kola regionalne WABA lige od kranjskog Triglava rezultatom 80:83.
Tokom cijelog meča vodila se borba za svaki koš, a publika je uživala u odličnoj igri oba tima, saopćeno je iz ŽKK RMU Banovići.

Domaće košarkašice su se u trećem periodu uspjele rezultatski odvojiti, nakon što je Lačić uvezala tri trojke u tri napada. U dramatičnoj završnici gošće su uspjele okrenuti situaciju u svoju korist i povesti, da bi u konačnici upisale prednost od tri poena.

Trener Banovića Goran Jurčenko nakon meča nije krio razočarenje nakon poraza svog tima.

- Očekivali smo pobjedu i izmakla nam je za dlaku. Ovo je bila teška utakmica za nas, nismo ispoštovali naše interne dogovore i rezultat nam to i potvrđuje. Čestitke ekipi Triglava na pobjedi - rekao je Jurčenko.

Trener Triglava Ernest Novak smatra da je njegova ekipa odigrala dobar meč.

- Držali smo se koncepta i dogovora. Izdržali smo do kraja. Znali smo da se ne smijemo ni u jednom trenutku predati i na kraju smo odigrali dobru utakmicu - rekao je Novak.

Košarkašice Banovića u naredom kolu 17. oktobra gostuju bugarskoj Montani.

(Alen Avdić)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.