13.1.2019. 22:44
0
Sparsi savladali Zrinjski u derbiju 13. kola Prvenstva BiH
Košarkaši Sparsa savladali su Zrinjski sa 67:63, u derbiju 13. Kola Prvenstva Bosne i Hercegovine koji se igrao u dvorani "Novo Sarajevo".

Prva četvrtina susreta protekla je u nešto boljoj igri gostiju iz Mostara. Iako su Sparsi u prvom dijelu prvog perioda utakmice igrali nešto bolje i održavali blagu prednost, Zrinjski u posljednje dvije minute uspijeva preokrenuti rezultat u svoju korist.

Nakon deset minuta igre rezultat je glasio 21:18 u korist aktuelnog prvaka BiH.

Druga četvrtina u potpunosti je pripala Zrinjskom koji u tom periodu igre odlazi na deset poena razlike. Raspoloženi igrači mostarskog tima igrali su dobro u odbrani, te koristili greške protivnika za poene iz kontranapada.

Treća četvrtina pripala je Sparsima koji su u tom periodu igre pogodili više šuteva s distance i smanjili prednost Zrinjskog na šest poena razlike (54:48).

Pet minuta do kraja meča Sparsi dolaze na samo dva poena zaostatka (59:57), ponajviše zahvaljujući velikom broju promašenih šuteva za tri poena koje su uputili igrači Zrinjskog. Poenima Kenana Bajramovića tri i pol minuta do kraja Sparsi su došli do izjednačenja.

U posljednjim minutama utakmice oba tima su veoma teško dolazila do poena, ali Sparsi zahvaljujući raspoloženoj centarskoj liniji Albijanić – Bajramović dolazi do četiri poena prednosti (63:59) minut prije kraja meča.

Marko Ramljak zatim postiže dva slobodna bacanja za goste, ali Adin Vrabac već u narednom napadu na asistenciju Bajramovića vraća na četiri poena prednosti.

Marko Šutalo 25 sekundi prije kraja pogađa dvojku, a Zrinjski zatim pravi faul i šalje Adija Zahiragića na liniju za slobodna bacanja. Zahiragić je oba puta bio precizan, Zrinjski je promašio svoje pokušaje i utakmica je okončana pobjedom Sparsa rezultatom 67:63.

Kenan Bajramović je bio najefikasniji igrač Sparsa s 20 poena i devet skokova, dok se u Zrinjskom istaknuo Marko Ramljak s 15 poena i osam skokova. 


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.