3.9.2019. 19:07
0
Kakve dramatične utakmice na Mundobasketu: Turska prokockala pobjedu protiv NBA zvijezda, Brazil Ace Petrovića šokirao Grčku
Nekoliko zanimljivih duela danas je viđeno na Mundobasketu u Kini, a dogodilo se i nekoliko velikih iznenađenja.

Piše: Haris Ahabbović

U grupi E, Češka Republika je lako pobijedila Japan, ali je prava drama viđena u meču SAD-a i Turske. Na kraju je slavio tim SAD-a, tek nakon produžetaka, sa 93:92, ali su Turci pred sami dio regularnog dijela imali prenost, dva slobodna bacanja, napad, pa još dva slobodna bacanja, ali su uspjeli sve prokockati.

Imali su prednost i u produžecima, ali su i to prokockali, pa je na kraju pobjedu odnijela ekipa Gregga Popovicha.

Najbolji u timu aktuelnih prvaka svijeta bili su Khris Middleton sa 15 i Kemba Walker sa 14 poena, dok su kod Turaka najbolji bili Ersan Ilyasova sa 23 i Furkan Korkmaz sa 16 poena.

U grupi F, Crna Gora je doživjela poraz od Novog Zelanda, te je tako izgubila šanse da prođe dalje, dok je veliko iznenađenje napravio Brazil Aleksandra Petrovića koji je sa 79:78 pobijedio favorizovane Grke.

Anderson Varejao, veteran u dresu Brazila, bio je najbolji pojedinac na utakmici sa 22 poena i devet skokova, a kod Grčke je najbolji bio Georgios Printezis sa 20 poena.

U grupi G, veliko iznenađenje priredila je Dominikanska Republika koja je pobijedila Nijemce sa 70:68, dok je u drugoj utakmici ove grupe Francuska deklasirala Jordan.

I u grupi H, Australija je očekivano lako pobijedila Senegal, dok je Litvanija sa 92:69 deklasirala Kanadu.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.