14.9.2019. 18:25
1
Kobe Bryant: SAD će i u najjačem sastavu imati problema
Američki košarkaši nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini završili su na sedmom mjestu, što im je najlošiji plasman u povijesti.

Nakon poraza od Francuske u četvrtfinalu i Srbije u razigravanju za plasman, Amerikanci su u susretu za sedmo mjesto svladali Poljsku 87:74.

Podbačaj reprezentacije iz postojbine košarke nije previše šokirao Kobea Bryanta, jednog od najboljih košarkaša u povijesti, koji je bio jedan od globalnih ambasadora ovogodišnjeg Mundobasketa, a završnicu je ispratio uživo u Kini.

"Nije problem u tome što svijet sustiže SAD, nego što nas je već sustigao. Došli smo do točke u kojoj ćemo neke utakmice dobiti, a neke izgubiti. Tako to ide", rekao je Bryant za službenu stranicu SP-a.

On je za reprezentaciju igrao dvaput - na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine - i oba puta osvojio zlato. Selekcija koja je igrala 2008. nazvana je Redeem Team, ili Momčad iskupljenja, nakon što su se Amerikanci s tri uzastopna velika takmičenja vratili s ukupno dvije bronze.

"Po svijetu se igra sjajna košarka, pogledajte Francusku, Srbiju, Argentinu... I iduća američka momčad imat će svoje izazove, neće joj biti lako. Sjećam se da nam je u Redeem Teamu trebala vraški dobra četvrta četvrtina da pobijedimo Španjolsku u finalu, a imali smo vrhunsku momčad", prisjetio se Kobe, koji je tada za suigrače imao LeBrona Jamesa, Dwyanea Wadea, Chrisa Bosha, Chrisa Paula, Jasona Kidda, Carmela Anthonyja...

"I ako sastavimo reprezentaciju od najboljih igrača koje možemo zamisliti, svejedno ćemo imati problema, neće biti lako. Dani Dream Teama iz 1992. odavno su prošli", upozorio je 41-godišnji Kobe.

Očekivalo se da će Amerikanci u Tokio na Olimpijske igre iduće godine poslati najjači mogući sastav, ali u vodstvu reprezentacije razmišljaju o tome da nepozivanjem kazne igrače koji su otkazali nastup ove godine. A bilo ih je skoro 40, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.