13.11.2021. 11:21
0
Stephen Curry najbolji 'tricaš' u povijesti NBA lige
Stephen Curry postao je najbolji strijelac trica u povijesti NBA, uključivši i regularni dio sezone i doigravanja, nakon što je sinoć zabio čak devet trica za ukupni učinak od 40 koševa u domaćoj pobjedi Golden State Warriorsa od 119-93 nad Chicago Bullsima.

Curry je tako stigao do brojke od 3.366 trica (u 886 utakmica), što je za osam bolje od rekorda kojeg je držao Ray Allen (ostvarenog u više utakmica - 1.471). Košarkašu Warriorsa sada preostaje samo da nadmaši Allenov broj trica zabijenih u regularnom dijelu sezone - 2.973. Curry ih sada ima 2.896

Andrew Wiggins je dodao 15 koševa za sedmu uzastopnu pobjedu Warriorsa, a Kevon Looney je ugrabio deset skokova.

Kod Chicaga najbolji pojedinac bio je Zach LaVine sa 23 ubačaja, dok je DeMar DeRozan upisao 18.

Učinak od 40 koševa je 52. takav u Curryjevoj karijeri. Curry je zabio devet ili više trica 36 puta u što je NBA rekord. James Harden i Damian Lillard su izjednačeni na drugom mjestu, prenosi Hina.


(Fena/admir O.)

NBA
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.