21.10.2015. 14:18
0
Anketa čelnika NBA klubova: Cavaliersi favoriti, Šarić najbolji košarkaš van NBA lige
Uoči početka NBA lige, najjačeg klupskog košarkaškog prvenstva svijeta, generalni menadžeri svih 30 klubova učestvovali su u 14. tradicionalnoj predsezonskoj anketi portala "NBA.com", a većina njih predviđa da će ekipa Cleveland Cavaliersa u predstojećoj sezoni osvojiti svoju prvu titulu NBA prvaka, javlja Anadolu Agency (AA).

Čelnici NBA klubova nisu mogli glasati za svoje timove, niti igrače, a prvi put je u anketu uvršteno i pitanje o najjačim rivalima reprezentacije SAD-a u narednom periodu.

Iako je prošlogodišnji prvak ekipa Golden State Warriorsa imala statistički bolju sezonu i od Chicago Bullsa kada je tu ekipu predvodio legendarni Michael Jordan, više od polovice čelnika NBA klubova (53,6 %) smatra da Cavaliersi sa LeBron Jamesom, Kyriem Irvingom i Kevinom Loveom u timu imaju veće šanse za osvajanje titule u predstojećem prvenstvu.

LeBron James bi u predstojećoj sezoni trebao ponijeti i petu titulu najkorisnijeg igrača (MVP) lige prema procjeni 39,3 posto direktora NBA klubova, a na drugom mjestu je 22-godišnji napadač New Orleans Pelicansa Anthony Davis sa 25 posto glasova.

Na pitanje kojeg bi igrača prvog doveli u slučaju da sada osnivaju novi NBA klub, čak 86,2 posto čelnika klubova je izabralo mladog Davisa.

U izboru za najboljeg internacionalca u NBA ligi najviše glasova su dobila braća Gasol.

Za najboljeg košarkaša koji ne nastupaju u NBA ligi prema izboru čelnika NBA klubova izabran je hrvatski reprezentativac Dario Šarić koji nastupa u turskoj ekipi Anadolu Efes. Na drugom mjestu je srbijanski reprezentativac Miloš Teodosić koji nastupa u dresu moskovske ekipe CSKA.

U izboru za najboljeg trenera NBA lige i ove godine je apsolutni favorit Gregg Popovich koji je dobio čak 93,1 posto, a također je ponio i titulu ovog izbora za najboljeg motivatora igrača.

Na upit koju reprezentaciju smatraju najvećim rivalom SAD-a na svjetskim prvenstvima i olimpijadama u narednih deset godina, čelnici NBA klubova su izabrali Španiju, Kanadu, Francusku, Hrvatsku, Litvaniju i Srbiju.

(Anadolija)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.