1.4.2016. 19:40
0
Ovaj legendarni igrač je u 2015.godini zaradio 69 miliona funti, iako se odavno povukao!
Američko izdanje Forbesa sastavilo je listu na kojoj su objavljena imena penzionisanih sportista koji su najviše zaradili u prošloj godini.

Prema njihovim informacijama na prvom mjestu našao se po mnogima možda i najbolji košarkaš svih vremena, Michael Jordan koji je svoju karijeru zaključio 2003. godine, ali to ga nije spriječilo da u 2015. godini zaradi vrtoglavih 69 miliona funti.

Na drugom mjestu nalazi se bivši engleski nogometni reprezentativac i zvijezda Manchester Uniteda i Real Madrida, David Beckham koji je prošle godine uprihodio 45 miliona funti, a s obzirom kako u skoroj budućnosti planira osnovati klub u Miamiju, Forbes navodi kako bi njegovo bogatsvo moglo postati još i veće.

Treću poziciju zauzeo je golfer Arnold Palmer koji je u zasluženu penziju otišao 2006. godine, a u protekloj je zaradio 27 miliona funti, prenosi Avaz.

Najinteresantniji podatak je svakako osoba koja se našla na 6. mjestu "bogate tabele", a to je legendarni Brazilac Pele koji je u prošloj je godini na račun marketinških prava i prava koje je dao za snimanje filma o sebi u džep stavio 9 miliona funti.

(Anesa Agović)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.