2.12.2016. 9:39
0
Najpoznatija NBA "brada" briljirala u gostujućoj pobjedi Houstona nad Golden Stateom
Košarkaši Houston Rocketsa sinoć su nakon dva produžetka u gostima savladali Golden State Warriorse sa 132:127 i na taj način nanijeli viceprvacima NBA lige treći ovosezonski poraz.

Houstonu je to bila dvanaesta pobjeda u ovoj sezoni, dok je Golden Stateu porazom prekinut niz od 12 uzastopnih pobjeda. 

Domaći sastav došao je do pobjede protiv favorizovanog protivnika na krilima Jamesa Hadena koji je upisao ''triple double'' s 29 poena, 15 skokova i 13 asistencija, a rapoložen je bio i Ryan Anderson s 29 poena i pet skokova. 

Warriorse je predvodio Kevin Durant koji je imao učinak od 39 poena, 13 skokova i tri asistencije, Stephen Curry je ubacio 28, a Draymond Green 20 poena, uz 15 skokova i devet asistencija. 

Reprezentativac BiH Mirza Teletović nastupio je u pobjedi svojih Milwaukee Bucksa protiv bivšeg tima Brooklyn Netsa sa 111:93. 

Teletović je za 19 minuta na terenu imao učinak od devet poena i sedam skokova, dok je grčki košarkaš Giannis Antetokounmpo bio najefikasniji s 23 poena, osam skokova i osam asistencija. U timu Brooklyna Brook Lopez je postigao 15, a Sean Kilpatrick 14 poena. 

Bucksi su sada na jednakom omjeru pobjeda i poraza 8:8, dok Netsi imaju učinak od pet pobjeda i 12 poraza. 

Rezultati sinoćnjih susreta:
Utah Jazz - Miami Heat 110:111
Brooklyn Nets - Milwaukee Bucks 93:111
Memphis Grizzlies - Orlando Magic 95:94
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers 94:113
Golden State Warriors - Houston Rockets 127:132 (produžeci)

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.