9.5.2017. 22:46
0
Džanan Musa produžio ugovor sa Cedevitom još tri godine
Nakon što je 2014. stigao u KK Cedevitu iz KK Koš iz BiH, Džanan Musa isprofilirao se u jednog od najboljih igrača Evrope u svom godištu. Vrlo brzo izborio je seniorski dres kluba a danas je neizostavni član momčadi koja traži novi naslov prvaka Hrvatske. U međuvremenu je dogurao i do seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine a jučer je proslavio i 18. rođendan te je danas potpisao prvi profesionalni ugovor vezavši se uz KK Cedevitu na tri godine.

- Iznimno sam sretan i zadovoljan ovim potpisom, nadam se da će se suradnja i dalje nastaviti na način kako je bilo i do sada - rekao je Džanan Musa prilikom potpisa.

- Napredovao sam u posljednje dvije godine u klubu i dobio priliku da pokažem sve što znam. Treba puno raditi da se stasa i sljedeće mjesece posvetit ću treningu kako bi se što bolje pripremio za novu sezonu u KK Cedeviti.

Sportski direktor Matej Mamić ponosan jer što je Musa nastavio ugovor sa Cedevitom unatoč ozbiljnim ponudama velikih klubova na njegov osamnaesti rođendan.

- Sigurno je veliki uspjeh kluba kada potpišemo sa jednim našim mladim talentiranim  igračem kakav je Džanan. Mi smo od početka vjerovali da će tako i biti bez obzira što je Džanan promišljao i razmišljao o ostanku u klubu. Drago mi je da je ova priča završila njegovim potpisom ugovora i držim da je priča između njega i KK Cedevite sada tek krenula.

Džanan Musa je pun samopouzdanja i kaže da će iz Cedevite u NBA.

- I mi vjerujemo u to jer je on neosporan talent. Kvalitetan je igrač i jednim upornim radom vjerujem da može ostvariti NBA san. S njim se puno radilo u klubu a on je već dokazao i sa reprezentacijom i sa klubom da je riječ o dobrom igraču pred kojim je svijetla budućnost i naravno da svi moramo napraviti sve da se to i ostvari – zaključio je Mamić, prenosi NAP.  

(NAP/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.