13.5.2017. 12:52
0
Francuska bez Goberta na EuroBasketu
Centar Utah Jazza i 24-godišnji francuski košarkaški reprezentativac Rudy Gobert izjavio je u razgovoru za sportski dnevnik L'Equipe da neće nastupiti za reprezentaciju na rujanskom EuroBasketu, jer mu je prioritet ovog ljeta "raditi na osnaživanju tijela".

"To nije bila laka odluka. No, iza mene je dugačka sezona i nedavno sam ozlijedio koljeno u doigravanju. Razgovarao sam s ljudima u klubu i zaključili smo da moram raditi na svome tijelu ovoga ljeta. Osnaživanje tijela je prioritet", izjavio je Gobert koji je jedan od kandidata za najboljeg obrambenog igrača NBA lige u ovoj sezoni.

"Igrao sam u doigravanju ozlijeđen. Postoje signali koje tijelo šalje i moraš ih slušati. Moje tijelo je moj alat. Bez njega ništa ne mogu", dodao je Gobert te istaknuo kako je uvijek svim srcem uz reprezentaciju pa će tako biti i ovog ljeta.

Već početkom travnja je sudjelovanje u reprezentaciji ovog ljeta otkazao i krilni igrač Charlotte Hornetsa Nicolas Batum, a ozljeda je iz kadra izbacila najboljeg francuskog košarkaša Tonyja Parkera.

 EuroBasket je na rasporedu od 31. kolovoza do 17. rujna, a domaćini utakmica prvog kruga su Finska, Izrael, Rumunjska i Turska, dok će se nokaut faza od osmine finala nadalje igrati u Turskoj.

 Francuska će u prvom krugu igrati u Helsinkiju, u skupini A s domaćinom Finskom, Poljskom, Grčkom, Islandom i Slovenijom. Hrvatska je u skupini C koja će se igrati u rumunjskom Cluju, a hrvatskim će se košarkašima suprotstaviti Češka, Španjolska, Crna Gora, Mađarska i domaćin Rumunjska. Hrvatska se s Francuskom najranije može sastati u četvrtfinalu.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.