19.5.2017. 10:14
0
Lojo: Trenutno imamo veliku psihološku i rezultatsku prednost
Pobjedom protiv Čelika u Zenici u drugom meču finalne serije playoffa prvenstva Bosne i Hercegovine, košarkašice sarajevskog Play Offa došle su na korak do odbrane titule prvakinja BiH i osvajanja ''duple krune''.

Sarajke vode s 2:0 u finalnoj seriji koja se igra na tri pobjede, a naredni meč igrat će u subotu u Skenderiji. Zenički kolektiv iza sebe ima odličnu sezonu koju je ''krunisao'' polufinalnom pobjedom protiv ekipe Banovića, međutim teško je očekivati da će uspjeti preokrenuti finale u svoju korist. 

Trener Play Offa Goran Lojo smatra da je njegova ekipa u ovom trenutku u velikoj prednosti, ali napominje da je Čelik prije dva dana u meču koji je Play Off dobio rezultatom 62:61 pokazao da je ravnopravan protivnik.  

- U drugom meču smo upisali gostujuću pobjedu u dramatičnoj završnici i došli smo na korak do odbrane titule, a trijumfom bi osvojili i duplu krunu. Ne smijemo se opuštati, Čelik je na posljednjoj utakmici pokazao da nam može parirati. Ipak, prvi meč u Sarajevu smo dobili s 20 poena razlike, tako da sada imamo veliku psihološku i rezultatsku prednost - rekao je Lojo za Fenu.

Trener Play Offa vjeruje da je u polufinalnom duelu između Čelika i Banovića presudila mladost i dobar rad tokom cijele sezone zeničkog tima, ali da je Play Off ipak trenutno najbolja ženska košarkaška ekipa u BiH, što pokazuje i sezona na izmaku. 

U taboru Play Offa povrijeđenih košarkašica nema, tako da će u sutrašnjem meču Lojo imati na raspolaganju sve igračice.

Treća utakmica finala prvenstva BiH između Play Offa i Čelika će biti odigrana u subotu u Sarajevu od 18 sati.

(Fena/Alen Avdić) 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.